New Course added: Delftse Leerlijn Scheikunde: Ecoreizen

De eerste module ‘Ecoreisen‘ van de Delftse Leerlijn Scheikunde is gepubliceerd op de OpenCourseWare website (ook te vinden via: http://vwo-lesmateriaal.tudelft.nl. Het ontwerpen van de Delftse Leerlijn is een samenwerkingsverband tussen de TU Delft en de VNCI (Vereniging voor de Nederlandse Chemische Industrie).

"Uitgangspunten
Leerlingen zullen aan de hand van maatschappelijk-, chemische- en technologische vraagstukken concepten leren om die vraagstelling te beantwoorden. Er wordt ingestoken op materialen, duurzaamheid, technologie en chemische industrie.

Didactiek
Er wordt veel aandacht besteed aan de volgende leeractiviteiten:

• Kennen: Leren gericht op onthouden
  • Begrijpen: Leren gericht op met eigen woorden samenhang weergeven tussen de concepten
  • Integreren: Leren gericht op inpaasen van nieuw verworven kennis in bestaande kennis
  • Creatief toepassen: Leren gericht op creatief en wendbaar gebruik."

Binnenkort zullen meerdere modules binnen de Delftse Leerlijn Scheikunde worden gepubliceerd. Houd de OpenCourseWare website daarom in de gaten.