Seminar Open Educational Resouces en auteursrechten voor docenten en medewerkers in het hoger onderwijs

30 september 2011 wordt er een Seminar gehouden over Open Educational Resources en auteursrechten. Het seminar is bedoeld voor docenten en medewerkers in het hoger onderwijs die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het (her)gebruik ervan in het onderwijs. Er kan ingeschreven worden tot 15 september.

url: http://www.surf-academy.nl/programma/event/?id=407

seminar

Steeds meer Nederlandse universiteiten en hogescholen bieden hun leermaterialen online en vrij toegankelijk aan voor studenten en docenten. Deze leermaterialen variëren van weblectures tot e-books en complete open cursussen. Om deze leermaterialen te kunnen delen met de rest van de wereld voor (her)gebruik moeten ze ‘open’ worden gemaakt door ze onder een open licentie te publiceren.

Tijdens het seminar Open Educational Resources en auteursrechten, dat plaatsvindt op 30 september 2011, ligt de focus op de juridische vraagstukken rond open leermaterialen. SURF organiseert het seminar in samenwerking met Creative Commons Nederland en de Special Interest Group Open Educational Resources.

Aan de hand van lezingen, praktijkvoorbeelden en eigen casussen krijgt u inzicht in licenties en auteursrechtelijke kwesties, zoals:
• Auteursrechten in relatie tot het onderwijs en het (her)gebruik van open leermaterialen.
• Creative Commons licenties en andere vormen van open content licenties.
• Werken met open content in het onderwijs.
• Hoe ga je als docent en als onderwijsinstelling om met informatie over auteursrechten?
Naast theorie is er ook ruimte voor door deelnemers ingebrachte casussen en vragen uit de onderwijspraktijk.

Aan het eind van de dag kunt u uitleggen welke (on)mogelijkheden het auteursrecht biedt voor het openbaar publiceren van leermaterialen en het (her)gebruik ervan in het onderwijs.