About this blog

This weblog is part of the OpenCourseWare project of Delft University of Technology. We will inform you about updates of OCW-website and other interesting things around OpenCourseWare.

OCW Consortium


Visit other Opencourseware sites from around the world.

Facebook

Nieuwe cursus uit het bachelorprogramma Werktuigbouwkunde gepubliceerd: Thermodynamica 1

Thermodynamica 1 is een cursus waarin een introductie wordt gegeven in de theorie van de Thermodynamica, een van de fundamentele werktuigbouwkunde vakken.
url: http://ocw.tudelft.nl/courses/bachelor-werktuigbouwkunde/thermodynamica1/course-home/

De Thermodynamica behandelt energie vraagstukken en relaties tussen de eigenschappen van materialen. In dit college wordt voor een ingenieurs aanpak van de Thermodynamica gekozen: onderwerp van studie zijn systemen en hun interactie met de omgeving. Naast gesloten systemen krijgen open systemen veel aandacht. Thermodynamica wordt, in combinatie met stromingsleer en warmte- en stofoverdracht, ingezet om bijvoorbeeld automotoren, turbines, compressoren, pompen, elektriciteit opwekkinginstallaties, cryogenische-, koel- en klimaat-installaties en duurzame energieconversie installaties te analyseren en ontwerpen. De beginselen van de Thermodynamica maken het mogelijk om de ontwerpen van energie gerelateerde werktuigbouwkundige apparaten en systemen te optimaliseren voor het betreffende doel.

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.

    © 2011 TU Delft