About this blog

This weblog is part of the OpenCourseWare project of Delft University of Technology. We will inform you about updates of OCW-website and other interesting things around OpenCourseWare.

OCW Consortium


Visit other Opencourseware sites from around the world.

Facebook

Sustainable innovations: TU Delft @ Llowlands

Lowlands organiseert opnieuw het Llowlab: het drijvende laboratorium van popfestival Lowlands waar duurzame initiatieven, nieuwe technieken en stevige discussies een podium krijgen. Ook dit jaar zal de TU Delft prominent aanwezig zijn. We gaan alweer voor de derde keer naar Lowlands om te demonstreren hoe volgens ons de duurzame toekomst er uit zou moeten zien. De TU Delft zal hier een bamboe paviljoen plaatsen, dat het icoon van Llowlab wordt.

Op het bamboe paviljoen worden zonnecollectoren geplaatst om het badwater te verwarmen van ons duurzame bubbelbad, wat zal worden aangedreven door duurzame energie uit ons in het paviljoen geïntegreerde smart grid.

Een ander paviljoen zal aangekleed worden met een ‘hybride gevel’ een gevel die er elke dag anders uit kan en zal zien, waarbij we gebruik maken van verschillende bio-based bouwmaterialen.

Tot slot wordt er in het Refab Lab gewerkt aan 3D printen met PLA-afvalmateriaal van de bekertjes die we op Lowlands in gaan zamelen, schredderen, smelten en de printer in gaan voeren.

Volg vakken over duurzaamheid
Achter de duurzame projecten die de TU Delft op Llowlab toont, schuilt innovatieve kennis en inzichten waar je zelf ook meer over te weten kunt komen! TU Delft OpenCourseWare biedt namelijk vakken aan die je gratis online kunt volgen. Kijk bij de projecten maar eens welke vakken dit zijn!

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.

    © 2011 TU Delft