Een nieuw module toegevoegd aan de Delftse Leerlijn voor Scheikunde: Evenwichten en het methanolproces

Er is een nieuw module toegevoegd aan de Delftse Leerlijn voor Scheikunde, Evenwichten en het methanolproces: http://bit.ly/1sbeTyd. Dit is module 7 van de Delftse Leerlijn voor Scheikunde voor vwo leerlingen.

evenwichten

Uitgangspunten van de Leerlijn:
Leerlingen zullen aan de hand van maatschappelijke-, chemische- en technologische vraagstukken concepten leren om een antwoord op deze vraagstukken te geven op grond van chemische argumenten. Er wordt ingestoken op nieuwe materialen, duurzaamheid, innovatieve technologie en de chemische industrie.
Deze module behandelt:

Evenwichten bij de productie van methanol
Onderzoek naar: De meest groene en duurzame methode om methanol te produceren.

Concepten
Reactiesnelheid, reactie-energie, activeringsenergie, energiediagrammen, botsende-deeltjes model, snelheidsbepalende stap, evenwichten, evenwichtsvoorwaarde, evenwichtsconstante, beïnvloeden van een evenwicht.

Rekenen aan evenwichtsreacties
Beïnvloeden van evenwichtsreacties met Excelprogramma
Rekenen aan een methanolproductieproces
Betoog schrijven over een groene en duurzame methanolproductie